10 Δεκ 2014

Δρόμος Μεσσαρά - Ηράκλειο, άλλα δυο χρόνια ακόμη και βλέπουμε . . .






ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΕΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Η δημοπράτηση του έργου για τον δρόμο της Μεσσαράς προσέλκυσε πολλές εταιρείες.




13 εταιρείες - μικρές και μεγάλες- κατέθεσαν προσφορές στη δημοπρασία της εργολαβίας των 47 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση του «πολύπαθου» δρόμου Ηράκλειο Μεσαρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσφορά με τη μεγαλύτερη έκπτωση, κατέθεσε η κατασκευαστική "Κλέαρχος Ρούτσης" .  Μια έκπτωση που «κατεβάζει» το έργο στα 35,82 εκατομμύρια ευρώ !

Έτσι η κατασκευή του έργου αναμένεται να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας για την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης του. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΣΚ και εφόσον οι διαδικασίες προχωρήσουν χωρίς προβλήματα το έργο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια .

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας θα γίνει ο έλεγχος της προσφοράς και εφόσον δοθεί το πράσινο φως, ο ΟΑΚ θα κληθεί να υπογράψει τη σχετική συμφωνία με τον ανάδοχο που θα αναλάβει το σημαντικό έργο .

Η εργολαβία περιλαμβάνει και δύσκολα τεχνικά έργα όπως η κατασκευή της γέφυρας Πανασσού , ο κόμβος Πανασού -  Γέργερης και η ολοκλήρωση της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας.

ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ "ΑΚΟΥΜΠΑ" ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ (http://phestos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_8673.html#more ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ" ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ